Cooking Plate

Over onze Cooking Plate

De Cooking Plate is een stalen bakplaat die gebruikt kan worden op de barbecue, in de oven of op een open vuur. Gebruik hem als pizzasteen of grillplaat voor uw Big Green Egg en u geeft in geen tijd een extra taste aan uw gerechten. De diameter van de plaat meet 35 cm.

Gebruik

Uw Cooking Plate is klaar voor gebruik en hoeft geen behandeling vooraf. Plaats de Cooking Plate in de oven op 200°C of in uw Big Green Egg. Laat de plaat op temperatuur komen en grill of bak uw ingrediënten zorgvuldig tot ze klaar zijn. Na het eerste gebruik zult u een verkleuring van het oppervlak merken: dat is normaal. Het voordeel in gebruik zit hem niet enkel in de warmteoverdracht die 18 keer sneller gaat bij staal dan bij keramiek, maar de plaat houdt ook veel beter de warmte vast. Logischerwijze is het staal dus minder gevoelig aan temperatuurschommelingen wanneer u bijvoorbeeld de oven of uw barbecue opent. Zet na het gebruik de oven uit en laat de Cooking Plate afkoelen in uw kooktoestel.

Onderhoud

U kan de Cooking Plate schoonmaken door middel van een nylon borstel of metalen schuursponsje. Gebruik in geen geval zeep, afwasmiddel of andere sterke detergenten. Gebruik bij voorkeur warm water en droog de Cooking Plate onmiddellijk af om roesten te voorkomen. Verspreid na het reinigen een paar druppels lijnzaadolie over het oppervlak van de Cooking Plate. Zorg ervoor dat de olie goed verdeeld is. Herhaal dit onderhoud frequent. Op die manier verzadigt de plaat en zult u merken dat deze geleidelijk aan donkerder en makkelijker in gebruik wordt.

Opgelet! De Cooking Plate wordt extreem warm! U gebruikt best een pizzaschep om deze uit de oven te halen. Laat de Cooking Plate telkens minstens een uur afkoelen.